2022-08-02 77 浏览
星期二晚与众老友聚旧 见到新开嘅台式火锅 紧系要试一试 装修充满台湾气味 真系怀念!虽然间餐厅都几大 但因为都人多 等左一阵先到我地,门口已经有哂menu 见到好多夜市小食,真系好挂住可以去旅行嘅日子,呢度可以满足到你想去台湾扫街嘅一时之痒。入到去,装修都几靓,特别钟意门口个火车头。坐底好口渴,好多野饮拣,推荐白桃乌龙茶,清清地几岩打边炉,如果想饮珍奶都可以,加$6/杯,但好多饮品选择,所以我地都无叫。之后拣汤底,叫左美人汤底同麻辣,两个汤底都好足料,食得辣嘅朋友可以试下麻辣,唔系好食得就唔建议叫,因为真系几辣。出去行个圈拎酱油,原来仲有日式前菜螺肉,又有卤水牛筋,猪大肠之类,全部都好入味。我地叫殿堂餐,已斯经差唔多可以食哂店入面所有产品。餐厅会先黎牛肉,唔够可以再order,有好多款牛肉选择,全部都几新鲜。但我更钟意其他配菜,特别推介鬼马油炸鬼,水饺,水鱿同牛栢叶。当然,台式小食都系呢度重点推介,盐酥鸡,台湾肠,柯仔煎,炸鸡扒,全部都好有台湾风味。食到差唔多再整个刀削面,大满足。最后甜品有芋圆,真系台湾风味到味,唔钟意嘅可以试下西瓜雪条。埋单一人$300,抵到烂。可以一试!
2022-07-23
  • 鬼马油炸鬼