2018-01-21
与友人既年度饭聚,机缘巧合下黎左呢间我次次行过望过都冇机会入既餐厅!夜晚七点半左右唔驶等好耐位就入得喇,间餐厅写住如果等超过三十分钟会有野食送,有趣!坐低就有水果黎做前菜,仲有碟小食 (虽然唔多岩口味,哈哈)经友人推荐,点左好几款佢觉得好食既菜,其中我觉得肉丝包最好食! (其实唔记得个名...) 个包好趣身,似炸馒头,但薄身啲仲有唔少芝麻,几香口,配上唔会太咸既肉,系唔错!另外个兴化炒米粉都算有特色,口感特别,米粉好软身,唔太识形容,入口会半溶,近似棉花糖。其中一款料系餐厅本身特别既紫菜,都几好食。不过份量唔多。佢有个辣酱,望落似系有心机整既,偏酸既。椒盐炸猪手都可以一试,似功夫菜,外脆内软,软既系筋同膏,唔怕三高就试试佢啦!香酥鸭都炸得唔错,芥兰豆皮味道都可以。总括而言点既菜都算有水准既,可以再黎!价钱唔算平但可接受,服务就冇咩好特别。
坐低就有水果黎做前菜,仲有碟小食 (虽然唔多岩口味,哈哈)
肉丝包
友人特制肉丝包
兴化炒米粉
佢有个辣酱,望落似系有心机整既,偏酸既。
椒盐炸猪手
香酥鸭都炸得唔错,芥兰豆皮味道都可以。
香酥鸭
芥兰豆皮
总括而言点既菜都算有水准既,可以再黎!
价钱唔算平但可接受,服务就冇咩好特别。