2024-08-13
忍唔住想去九龙城食泰国菜🇹🇭,上次已经几个月前,小曼谷🎖️当然系最好嘅选择啦。今次约埋几个朋友,人多可以试下啲新菜式。香辣肉碎炸虾胶皮蛋🙌将生菜包嘅肉碎配埋九层塔,铺喺皮蛋虾饼上面,有个新嘅味道新嘅口感。记住要夹埋九层塔同肉碎食!冬阴功海鲜部队锅👍😋呢个真系屈机我几推介!传统冬阴功大家饮得多可能觉得有啲闷,用冬阴功汤底配上海鲜做部队锅,一次过满足你好多个愿望🥳!食晒上面啲海鲜🥘,下面个面系成个煲灵魂,好浓味!👅泰式拼盘👏泰式拼盘有虾饼、鱼饼、鸡枣同春卷,基本上食泰国嘢必叫。想试上面道𩠌👆嘅朋友仔就要注意泰式拼盘都有虾饼。🍽️泰式脆炸猪手😄我第一次食泰式脆炸猪手,泰式做法系会炸到好酥脆。非常香口,唔配啤酒唔得。🍻泰式马拉盏炒椰菜苗🥰厨师好有功架,呢碟椰菜苗🥬炒到刚刚好,口感软硬适中,而且好香马拉盏味。唔钟意食菜嘅朋友都一定会觉得好食!泰式鲜虾金边粉Pad Thai☺️食泰国菜必叫嘅主食!作为一间喺九龙城屹立嘅泰国菜,小曼谷嘅金边粉有一定水准,甜酸咸气一身,食得过瘾。💥
香辣肉碎炸虾胶皮蛋🙌
冬阴功海鲜部队锅👍😋