2020-01-10 95 浏览
同朋友去住奥海城,知道附近嘅埃华街有好多好野食,于是落去探险试吓啲新餐厅。最后选了这一间川菜店,感觉好像有间深圳出名嘅酸菜鱼店。一入去见到已经高朋满座,虽然要等下位但系冇所谓啦,最紧要食好嘢。咁多人等位应该间餐厅食物质素唔错。餐前小食我地叫了凉拌土豆丝,好有川菜特色,但不会太辣,好啱我口味。坐低见但好多人都叫一盘盘嘅酸菜鱼,我同朋友都点了一碟。碟酸菜鱼放落黎真系有啲吓亲,真系好大碟够晒两个人食。个汤底好好味,我同朋友忍唔住饮咗一半。最紧要系个酸菜鱼又滑好新鲜份量有多。唔怪得知咁多人叫。我地仲叫左个白饭黎配个汤底。红糖糍粑:我哋点了这个菜作为甜品。最特别除咗糯米”烟烟un un”之余仲要加埋个酱汁甜甜地好好味。这个甜品作为一个完美点缀真是不错。其实今次试𠮶啲酸菜鱼,我哋想下次约埋多两个朋友试吓佢哋𠮶碟劲量版酸菜鱼

红糖糍粑:我哋点了这个菜作为甜品