相信一见到啲相大家都认得系边间😂 见咁多人黎试过,小编都心郁郁想试~ 首先呢到装修好特别,唔似传统食中菜𠮶啲比较旧同暗既感觉,呢到以中式古典建筑元素为主,有雕花屏风、镂空宫灯等等既位可以比人打卡位,几有新意同坐得舒服😌 野食方面一样有惊喜,讲野食融入喺意境里面,用料同烹调都好用心,几值得翻兜😜(5 😍 系满分,🤩系半分) 荔枝虾球 🔴🍤 - $68 (好味指数:😍😍😍😍🤩)炸虾球🍤食得多,第一次见咁有仙气既造型😍 一上到黎就已经仙气飘飘,有一棵翠绿既树🌳 上面用钩🪝挂住一粒粒红当当既「荔枝🔴」,真系令人流晒口水🤤 而且又可以摘落黎食,真系好睇又好挽👍🏻 啲荔枝🔴坑纹够晒逼真,表皮香脆又唔会厚,里面落左好多虾肉🦐落去打成虾胶,所以质地爽口弹牙,味道鲜甜,配埋旁边酸酸甜甜既酱汁,就可以解腻又开胃啲~炸馒头 🔥🍞 - $58 (好味指数:😍😍😍😍🤩)好多人识呢间餐厅🍴既原因就系呢个炸馒头🔥🍞,个摆盘好得意,有个年老既智者攞住把羽扇🪭,好似诸葛亮咁企系船头望住远方,几有意景🤩 而后面啲馒头🍞就似系佢啲黄金宝物咁😂 全部都系金黄色,出面炸到🔥酥脆,入面湿润软熟带啲烟韧,配埋香甜既炼奶🥛就更加香口

(5 😍 系满分,🤩系半分)
荔枝虾球

荔枝虾球 🔴🍤 - $68 (好味指数:😍😍😍😍🤩)
炸馒头

炸馒头 🔥🍞 - $58 (好味指数:😍😍😍😍🤩)
好多人识呢间餐厅🍴既原因就系呢个炸馒头🔥🍞,个摆盘好得意,有个年老既智者攞住把羽扇🪭,好似诸葛亮咁企系船头望住远方,几有意景🤩 而后面啲馒头🍞就似系佢啲黄金宝物咁😂 全部都系金黄色,出面炸到🔥酥脆,入面湿润软熟带啲烟韧,配埋香甜既炼奶🥛就更加香口😋
酸菜鱼

酸菜鱼🐟 - $268 (好味指数:😍😍😍😍🤩)
呢个鱼🐟既口味系可以因人而异既,小编就拣左中酸、小辣🌶️同中麻~ 首先啲酸菜系佢地自家腌制既,份量够多,唔会过酸或者过咸,味道恰到好处,有提鲜既效果~ 鱼🐟就用左黑鲈鱼,首先将黑鲈鱼🐟起骨,再起肉,份量好多,夹极都有,肉质鲜甜嫩滑,仲无骨tim👍🏻 微辣🌶️、麻麻地、再连埋赞落去既油整成既汤🥣真系好浓郁惹味,味道酸辣爽口~ 上面仲撒左啲香口既芝麻⚪️、索汁软腍既豆卜、爽口多汁既芽菜同埋爽滑烟韧又索汤🥣既薯粉,真系够晒满足😌
凉拌鸡丝粉皮

凉拌鸡丝粉皮 - $68 (好味指数:😍😍😍😍)
呢个系经典既开胃冷盘,鸡丝🐥鲜甜嫩滑,大细平均,唔会有雪味❄️ 配埋清新爽脆既青瓜丝🥒、透明爽滑既粉皮,同埋浓郁有咸香既芝麻酱🟡,感觉清新开胃~
菊花蜜 (埕)

菊花蜜 (埕) 🌼🍯🍶 - $48 (好味指数:😍😍😍😍🤩)
首先用个埕装真系够晒特别同有风味😂 虽然系无酒精饮品,都好似饮紧传统既中国白酒咁🍶 够晒过瘾👍🏻 饮落有清新淡雅既菊花🌼香味, 味道自然唔会靠香精,同时配埋香甜滋润既蜜糖🍯,可以解渴解辣🌶️,清下热气🔥, 估唔到既系份量几多,唔洗就住就住~

好味指数:😍😍😍😍🤩
推介指数:😍😍😍😍🤩