餐厅: 龍點心 (軒尼詩道)
资讯:

2022-12-30 48 浏览
新派点心🥟龙点心好耐无更新食好西🤣🇭🇰今次决定去试下新派fusion 点心🥟一改茶楼酒楼嘅风格 龙点心用咗红蓝色同霓虹灯招牌装潢🚦但餐具又保留住中方特色 圆圆的茶壶同浅绿色嘅碟碗都好有特色!我地两个人叫咗五个点心仲有一汤一饮品🤫超饱大家自己衡量🤣🏮一龙大满足包括六款点心酸菜鱼凤眼饺、蟹粉菠菜香虾饺、笋尖虾饺皇、松露野菌晶莹饺、咸蛋黄墨鱼烧卖、豌豆桃子🍑上菜嘅时侯其实好有霸气用嚟打卡一流,每一样点心都好好食好足料,基本上佢嘅所有材料就系写晒喺佢嘅点心名上边完全食得出嚟🍄松露野菌晶莹饺紫色嘅外皮好吸晴,松露唔会盖住肉味系淡淡嘅香,可以细细地一口过😌⚫️黑金流沙包咸香嘅流沙唔会过甜,包皮好松软,记得要趁热食啊!🐄烧汁肥牛肠粉🤣肥牛唔系平时打边炉薄切𠮶一种,而系有少少牛小扒嘅感觉~牛肉本身好香,再加埋香滑肠粉同以烧汁代替豉油👍🏻好吃~🦐凤尾虾多士除咗表面上面有只虾,多士加入咗少少虾饺去炸,不过略嫌有少少油🥠🍲羊肚菌炖水鸭系非常足料嘅炖汤!好甜好浓,水鸭炖到冧唒入口即融!🍾山楂蜂蜜梳打除咗饮茶之外,呢度另外都有梳打同埋酒精饮品提供👍🏻整体都有少少甜山渣味比较唔特出,下次可以试吓另一只口味!📍 龙点
新派点心🥟龙点心

我地两个人叫咗五个点心仲有一汤一饮品🤫超饱大家自己衡量🤣

🏮一龙大满足

🍄松露野菌晶莹饺

⚫️黑金流沙包
咸香嘅流沙唔会过甜,包皮好松软,记得要趁热食啊!

🐄烧汁肥牛肠粉

🦐凤尾虾多士

🍲羊肚菌炖水鸭
系非常足料嘅炖汤!好甜好浓,水鸭炖到冧唒入口即融!

🍾山楂蜂蜜梳打

📍 龙点心
🗺轩尼诗道216-218号地下A&B舖

#龙点心 #点心 #新派点心 #原创点心 #港式 #湾仔 #观塘