传说中调景岭站系美食荒漠🏜️咁啱我哋要去调景岭转巴士又好肚饿 就随便入咗一个商场揾吓有冇嘢食👀 见到呢间舖头觉得装修好特别 新旧融合 好啱打卡 于是我哋就入咗去食点心👣 打破咗我哋一直以来对调景岭美食荒漠嘅印象🔨😽精采一人前 $68🫶🏻呢个真系要大大推介 超高CP值 $68有前菜点心主食甜品4样野 好抵食💵🥢(前菜) 蒜香酸汁熏蹄🍜(主食) 雪菜黑豚肉炆米粉🥟(点心) 鲜虾菜苗饺🍮(甜品) 焦糖西米焗布甸份量好大本身好肚饿嘅我哋都觉得好够食🫃🏻最好味系主食 米粉炆得好入味 而且一啲都唔觉得有油腻感👋🏻另外为食嘅我地仲叫咗四个点心🐝粟子小蜜蜂 $31好可爱嘅包包🥰 入边系栗子蓉馅 好少喺其他酒楼食到 特别🌰🥢即烧叉烧肠粉 $35肠粉外层薄而且滑溜 内层好多叉烧大大旧👍🏼🥟怀旧瑶柱灌汤饺 $38好耐冇食过灌汤饺啦 一粒咁大粒嘅饺入边包住咁多馅 加埋汤做汁 冇得输😄🥢蟹籽烧卖皇 $35大大粒 猪肉同虾肉都多 爽口弹牙💭系美食荒漠入边发掘到好味嘅餐厅 真系要帮调景岭站平反一下先得😝 餐厅除咗食物好食之外 我哋觉得个装修摆设 以至枱面上嘅茶具 旧式水壶等等各方面都好有心思🧸 满意嘅一餐💓

精采一人前 $68🫶🏻
🥢(前菜) 蒜香酸汁熏蹄