平时我系港岛区天后就帮衬得多,知道屯门都开左分店,梗系要带埋屋企人俾佢地试下有几好食啦🤤🤤🤤🐓槟城卤水面 配 招牌海南鸡见到有新野「槟城卤水面」出左,梗系唔执输要点~卤水酱汁好香浓,跟传统潮州卤水好唔同,由于系捞面,所以佢无调校到好咸,有药材味,带好香花椒八角桂皮甘香味道,有层次感,仲配一只卤溏心蛋🫰🏼拣左掺掺面:油面沟米粉,一粗一幼,口感更加突出又索到酱汁;再加埋邪恶既猪肉渣同炸干蒜,仲有芽菜,新菜式好有惊喜👍🏻招牌海南鸡真系招牌,去骨而且肉质嫩滑、皮薄又爽,再配上三款酱汁(姜葱、辣酱及黑豉油),惹味又正宗😋🐓大哥香蒜鸡饭 配油饭炸金蒜舖左系海南鸡鸡件上面,好惹味,岩晒重口味既人;油饭粒粒分明,烟韧几好食🤤🐓套餐都会连一碗椰子🥥鸡汤鸡味清甜配清爽椰子味,滋润美味😆饮得出无味精,连阿妈都话,唔得闲煲黎饮番碗仲方便😁🐓大哥口水鸡再试下佢另一个口味嘅海南鸡,就点咗口水鸡;口水鸡汁淋上海南鸡面头,酱汁清爽得黎有少许辣劲,好轻既酸味,又蒜香味比花椒麻香味更重,整体上味较温和,配个白饭都系好夹🐓斑斓咖央多士钟意佢件多士比平时烘得够耐,有斑斓酱既清香同埋「点睛」厚牛油夹埋一齐,外微暖而馅料凉浸浸,

🐓槟城卤水面 配 招牌海南鸡

🐓大哥香蒜鸡饭 配油饭

🐓套餐都会连一碗椰子🥥鸡汤

🐓大哥口水鸡

🐓斑斓咖央多士
钟意佢件多士比平时烘得够耐,有斑斓酱既清香同埋「点睛」厚牛油夹埋一齐,外微暖而馅料凉浸浸,咬落松化,好食都喊🥹

🐓马六甲炸鱼饼
混左有柠檬叶同埋有豆角,煎到好香口,我发现点海南鸡既辣酱比佢连埋既泰式酸辣酱会更好食~

🐓咸柠檬梳打 & 青柠梳打
咁热既天热梗要消暑下,无奶无椰汁饮落最清爽,唔甜又解渴💚
用餐时段
  • 槟城卤水面