2019-03-26
基本上隔一段时间就会想去呢间餐厅食特餐,每次都系特餐加一杯奶茶。唔知点解呢度既面好似特别好味,食过咁多间餐厅都食唔到同呢只面咀嚼既口感,呢个面底配搭这个沙嗲牛肉酱汁,零泻好味。另外个新鲜的西餐包并好多好多汁既奄列,值满分呀。奶茶冷热都一流。不过最唔掂既,相信大家去过的话都会感觉到,呢度既伙记有D好似唔想做咁既,对客人的态度超差,特别系上次去坐溇上,真的有点顶唔顺佢楼上的那个伙计,人多系忙我地都明白,做嘢紧会烦燥点都明白,但放碟系大大力,好似掉嘢咁,万一整泻整到我地整到其他人咁点算呢?我和太太好不满咁,忍忍忍,无为影响当时心情。但事实呢间舖的确由我小时候到现在三十几岁都始终于一,无变的装修及特餐的味道。如果可以改善的话,都只是伙计态度这问题,不过这个都可能是这里其中一个的特色之一。一间餐厅最吸引人去再食的最大原因之一是食材及厨师的熟手经验,伙计态度的问题并不至于不会再光临,但如果伙计可以较为改善一下的话,应该生意会更好。