2023-03-13
新蒲岗新开人气咖啡店- IG见相已经打算去试试,过一个放松周末.位置算系大街, 系学校对面唔难揾.泥灰金色tone装璜,配上落地大玻璃,系新蒲岗旧区之中,认真别树一格.我地今次试左All Day Breakfast, Burnt Cheese Cake 同Matcha LatteAll Day Breakfast – 一切看似简单既食材,味道却绝不简单, 尢其焗薯,煎烘适宜, 薯仔好香软, 有少少入口即溶感觉,再加上少少芝士丝,真系超级好食. 其他食材都食得出心思只系焗薯太出色.唯一挑剔系牛油果太熟了, 好淋好淋, 口感争dd.Burnt Cheese Cake – 一上抬已有惊喜, 中间层芝士软心太吸引, 真系影完相已经即刻开动,等不及了!! 果然, 真系好好味, 浓浓又香软既芝士,忍唔住一啖又一啖, 2个人share实在太唔应该, 佢绝对值得你一人食一件, 好味!Matcha Latte – Unicorn拉花会唔会太精致呢? 同行者大爱, 影左N甘多张相仍然唔舍得饮,甘又系几靓既. 味道方面, 我觉得合格啦,Matcha系香不过味道淡淡唔够浓, 未够食物出色.总结roommat
总结roommate食物选择唔算十分丰富,但质素有保证,而且价钱合理, 环境又舒适,值得推荐呢!
不过相信未来会愈来愈多人但地方始终有限, 恐怕下次再访已经大排长龙了.
All Day Breakfast
Burnt Cheese Cake