今天要介绍呢间餐厅位于新蒲岗,是一家有得钓虾同即场食虾既钓虾场餐厅。餐厅有两个钓虾区,店员间唔中会放虾入钓虾池,唔怕唔够虾比客人钓。池内大部分都系大头虾,质素不错而且肉眼都望到好多膏。卫生设施做得不错,场内有洗手间,池边又有得随时洗手,唔怕整污糟。钓虾一小时 $140钓虾会包埋钓竿同钓饵,仲有最少有5只虾,即是如果钓唔到虾的话就有5只虾,5只以上就钓到几多煮几多,钓完可以即刻加工。钓虾之前,店员会教点样整钓饵&点样用钓竿钓虾之后就可以自己摸索,都唔算太难但钓唔钓到就要有一定既技术同运气。秘制蒜香酱油虾钓完之后就即场加工,我地拣左蒜香酱油味,虾就真系大几大只,食落啖虾肉同部分虾更有虾膏黄。虾亦入哂酱油味,非常惹味。Habo钓虾场(新蒲岗)新蒲岗六合街9号Artisan Hub地舖港铁钻石山站 A2 出口, 步行约6分钟

钓虾一小时 $140

秘制蒜香酱油虾

Habo钓虾场(新蒲岗)
新蒲岗六合街9号Artisan Hub地舖
港铁钻石山站 A2 出口, 步行约6分钟