2022-10-04 146 浏览
上网见到太子新开左一间好靓既打卡Cafe 睇落环境好靓 食物多选择 见到有得订位 就试下打去睇下仲订唔订到位 当日系红日 都好惊要等好耐位 好好彩订到位 我地当日两点去到餐厅 餐厅位置好近太子地铁站 一出地铁站转右行前几步就到 当日去到餐厅已经坐满人 门口有两张四人既圆枱 入面大部分都系二人枱 全部都系卡位 坐得几舒服 不过枱与枱之间有啲逼 我地叫左两个Set 两个都系跟餐汤沙律再跟野饮 今日餐汤系杂菜汤 沙律菜好新鲜 我地叫左南瓜汁烤鸡意大利饭 卖相好令 鸡肉煎得好香好嫩滑 南瓜意大利饭食落甜甜地 仲用左啲三色椒黎炒 炒得几好食 另外仲叫左个鹿儿岛黑豚肉眼扒跟薯菜 呢个一上到枱已经好香 但食落真系好失望 切落去已经觉得好难切 咬落好鞋 应该系煎得太耐 食左少少已经想放弃 真系好难咬 但佢个薯条系几好食 炸到热辣辣金黄色脆卜卜咸咸地几好味甜品叫左香蕉朱古力牛角窝夫 即叫即做 所以制作需时 不过都系等左一阵 卖相好令 有两件牛角包窝夫 仲有好多忌廉同埋香蕉 牛角包窝夫上面仲有朱古力酱 牛角包窝夫食落热辣辣 咬落去仲系脆既 仲有一球朱古力雪糕 成个配搭好夹好好味 侧身仲有啲花瓣做伴碟另外仲

另外仲追加左一件自加制蛋糕 拣左伯爵茶味 系一件麻糬卷蛋 我见好多枱都有叫 应该系呢间餐厅必食既 卖相好令 食落蛋糕好松软 好新鲜 蛋糕同伯爵茶忌廉都好重伯爵茶味 唔会太甜 忌廉好滑 中间旧麻糬好软糯 好烟靭 好好味

饮品跟餐半价叫左杯黄金时刻 系一杯柑橘芒果梳打 味道唔错 甜甜地 好清新

整体黎讲 环境好靓 好适合打卡 食物几高质 虽然块猪扒真系有啲失望 但其他主菜甜品都好好食 同埋价钱一啲都唔贵 餐厅又多选择 服务都唔错 好满意 值得一试
前菜
黄色时刻