2024-08-08
观塘新开工厦隐蔽中菜 喺骏业里旁边 入口几隐蔽喺工厦入边 新开已经超多客人 吸吸引我去试试.⭐️银鱼仔肉饼煲仔饭$68岩岩煲好热辣辣 轻轻加少少酱油 少少饭焦 肉饼足料超大块 表面有葱花姜丝银鱼仔.⭐️蚝仔肉碎泡饭$62表面有胜瓜 脆米 葱花 芫荽最重要系几多鲜甜蚝仔 汤底都好饮钟意食汤饭嘅朋友 可以试试呢款.‼️其他小菜都唔错 如果晚市仲有85折优惠⭐️黑松露金沙虾多士$98/4件多士香脆 咸蛋黄浓郁 虾肉都弹牙好巧功夫 而且高分虾多士.⭐️潮盛拔丝咕噜肉$138咕噜肉真系做到拉丝效果肉质几爽弹 而且唔会觉得好油腻旁边有菠萝伴碟 酸酸甜甜好开胃.⭐️潮盛招牌醉香拼盘$398上菜时会闻到超重酒香 仲有干冰 烟雾弥漫卖相加分潮盛特色醉乳鸽(原只) 酒香鲍鱼(2只)醉香鹅肝(半份)除此之外 ⭐️潮式卤水拼盘都系佢哋招牌鹅肉肉质细嫩 可以自己拼咩都得(鸡 鹅肾 牛腱 大肠 元蹄 猪腩肉 墨鱼 鸡翼 鹅掌 金钱肚 猪耳 鹅肠).#hkfunfoodrecord穷游香港#hkfunfoodrecord_观塘.#潮盛馆 (观塘)地址:观塘观塘道404号时运工业大厦地下A&B号舖.⭐评分:味道:4.5/5环境:4
⭐️银鱼仔肉饼煲仔饭$68
肉质几爽弹 而且唔会觉得好油腻
旁边有菠萝伴碟 酸酸甜甜好开胃
⭐️潮盛招牌醉香拼盘$398
上菜时会闻到超重酒香 仲有干冰 烟雾弥漫卖相加分
潮盛特色醉乳鸽(原只) 酒香鲍鱼(2只)醉香鹅肝(半份)
除此之外 ⭐️潮式卤水拼盘都系佢哋招牌
#hkfunfoodrecord穷游香港
#hkfunfoodrecord_观塘
#潮盛馆 (观塘)
地址:观塘观塘道404号时运工业大厦地下A&B号舖
⭐评分:
味道:4.5/5
环境:4.5/5
服务:4/5
抵食:4/5
(‼记住Like同分享 系我继续揾好嘢动力 感谢支持🙏🏻)
‼想睇更多资讯
#饮食 #美食 #hk #香港 #food #hkfood #hkfoodie #hkfoodies #hkfoodblogger #hkblogger #香港美食 #牛头角美食 #牛头角必食 #九龙湾美食 #九龙湾必食 #观塘美食 #观塘必食 #彩虹美食 #彩虹美食 #蚝仔粥 #煲仔饭 #卤水拼盘 #潮州菜