2018-05-29 200 浏览
呢间蕃满门都喺大埔好多年, 不过我好少帮衬佢,因为以前太多人排队,日又排夜又排, 可能而家周围多咗好多食店, 少咗人排, 今日一于带埋妈咪嚟食下先。同母亲大人紧系要食好啲啦!我叫咗招牌必食嘅猪手蕃茄汤粉, 蕃满门鸡翼, 泰式软壳蟹汤粉, 同蕃茄茄子层层叠! 摆到成张枱满晒!我目测成间餐厅有一半人都系喺度食猪手,咁佢又真系几好食嘅,皮脆肉嫩唔会干晒,最劲系你食啲皮唔会觉得肥腻,我平时唔会食呢啲肥嘢,但系佢呢只我真系可以食晒!五十几蚊有3件猪手连埋配蕃茄汤粉, 你去边度揾!?抵到烂!呢个系季节限定嘅泰式软壳蟹蕃茄汤粉, 劲呀~劲大碗劲正, 是关佢碗粉有啲辣肉碎, 捞埋嚟食确系掂,软壳蟹就正正常常咁啦~仲有两只虾都新鲜爽口嘅!久唔久出下啲新嘢咪几好, 无咁闷吖嘛!揾啲菜食下啦~成日忌廉西兰花, 今次食下呢个层层叠, 真系一层层隔住咁舖上去㗎㖞!一层蕃茄一层茄子, 今时今日仲有咁好心机嘅厨师, 抵赞啦!鸡翼,好普通嘅食物, 但系又俾佢搅到好食到停唔到㖞! 浓度嘅茄酱面有芝士焗, 个酱辣辣地。呢啲咪就系平凡中嘅不平凡啰!嘢饮系唔使笃柠檬嘅柠檬茶, 今次唔系好够泡㖞,不过味道可以嘅!总括嚟讲, 今
总括嚟讲, 今次俾我睇到蕃满门用嘅心机!企到咁多年系有实力嘅!
2018-05-28
  • 猪手