2018-10-27
因9点要到附近上堂,所以决定一早同朋友食个丰富早餐先去上堂😋朋友提议左几间coffee shop,最后被呢间的牛角包吸引,决定黎试试!店铺不难找,就喺利东街过一个街口,见到押铺转入去行阵就见!哗!间铺明明话8点开,我地8:10去到,已经坐无虚席排紧队😱见佢橱窗款款面包都咁吸引,唯有冒著迟到上堂的险等啦!见店里十分热闹,员工都活力笑容十足!最后08:35终于有位!我地一早谂好就要堪称全港最好味既牛角包🥐!加埋sourdough egg tart($12),配多杯flat white☕️,咁就圆满啦!牛角包我地望住新鲜出炉已经流晒口水!外皮焗得香脆,里面软熟,牛油味香浓,真的推介!反而egg tart冻了有点失色,值得一赞是整个满满的蛋浆!酥皮够薄,食一个也没有太大罪恶感😋flat white是天鹅拉花,赏心悦目,可加$5 for extra shot只可惜要赶著去上堂,不能慢慢细尝咖啡美店,下次有机会再好想再试试其他包点!提提大家想食记得要预时间排队等位😂
店铺不难找,就喺利东街过一个街口,见到押铺转入去行阵就见!
croissant
flat white