餐厅: 漁獲浜燒
优惠: 于此国泰伙伴餐厅用餐赚里 !
条款及细则:
须受其他国泰条款及细则约束。
2018-04-29 279 浏览
约了多年无见的中同食饭,大家都唔知食咩好,见佢最近转左工在湾仔返工,我亦甚少过海揾食,所以特意揾左间铜锣湾热门食府作为落脚点。之前个晚book,已经full到8:45先有位,第二日有人打俾我confirm booking,应承如果早有位会通知我,但最后都无声气,唔通入座率真系咁劲?晚上同朋友8:30就到左谂住睇下有无位俾我地早入,其实都有吧台位,但我地觉得吧台个位比较窄同埋食得无咁happy,所以无要到,最终等到成9点先有得食。门面位置比较窄。店内有蟹壳做装饰。饿到打晒鼓,一坐底就叫左个刺身盛合。Sashimi 件件厚切,食落新鲜,马粪海胆同ebi都好鲜甜无腥味。价钱略贵,但咁嘅质素我无complaint。除左系d紫菜腍左唔脆,其他都好满意。跟住就到味噌蟹甲罗烧配多士,啖啖蟹膏,加埋d脆脆同法包,好香口。虽然之前去过另一间尖咀餐厅,觉得个度的甲罗烧层次会丰富d,但这里的甲罗烧都ok的。西班牙石蚝生食又得,烧来食又得,我同朋友拣左生食,两只蚝都大大只,都几creamy同新鲜,但友人说下次去蚝吧食蚝会抵好多。我地见到餐牌有帆立贝同埋活帆立贝,以为只系雪藏同唔雪藏的分别,基于恻隐之心,叫左只

门面位置比较窄。

店内有蟹壳做装饰。

饿到打晒鼓,一坐底就叫左个刺身盛合。
刺身盛合五款

西班牙石蚝
西班牙石蚝

帆立贝浜烧
活帆立贝

我地见到餐牌有帆立贝同埋活帆立贝,以为只系雪藏同唔雪藏的分别,基于恻隐之心,叫左只帆立贝,点知见到隔离枱个只活帆立贝大只成三至四倍,心有戚戚焉,所以最后都叫多左只活帆立贝报返仇。
2018-04-27
刺身盛合五款