2023-09-08
琴晚世纪黑雨落大雨落到岩岩,趁今日唔洗番公司,就出左元朗食下午茶。食完茶记番屋企之际,行到教育路大坑渠附近,发现一间新开既奶茶店,叫左杯水果茶试吓,想饮健康些平衡番(岩岩食左炸鱼柳薯条,好热气),对味道无太大期待。唔试由至可,一试不得了。我企出面望住,首先佢既水果全部系现场切,一旧旧放落去700ml既杯,放左大半杯,份量好足,水果款式有5-6样,老板娘话会拣当期最甜最新鲜既水果放入去,所以可能次次黎唔一样。食到既水果真系好多好Juicy。另外,佢既茶底都好突出。因为系岩岩开档,望住佢用茶叶冲茶, 应该系搭四季春茶,香气怡人,花果香气融合到新鲜现切既水果里面,味道顺滑甜美,真系好值得一试。售价35蚊,有700ml茶同大半杯水果,味道好好!性格比真系高,至少系香港难得一见品质高、价钱又合理既水果茶。下次经过,一定会试埋其他饮料!开心水果茶,饮完真系会好开心!
开心水果茶,饮完真系会好开心!