餐厅: 元気寿司 (東薈城名店倉)
资讯:

2022-02-02 286 浏览
姨妈生日,无得出街食,唯有叫外卖在家庆祝。一共8个人,叫咗两个派对盛(当然仲有叫其他餐厅嘅嘢),用某银行信用卡有九折,早多几日订嘅话仲有85折,唉😮‍💨⋯⋯迟咗㖭,激气!不过唔紧要,最紧要啲嘢好味,大家食得开心长辈唔食鱼生,所以叫咗「一团派对卷物盛」。咁多款我最钟意食甜蛋寿司,大大件嘅甜蛋十分有口感!其他都唔错,无乜惊喜或失望。最可惜系炸虾卷,因为外卖,所以食嘅时候已经冻咗,无咗酥脆嘅口感,相信堂食嘅话会好正。哩盘寿司要$250,略嫌有啲贵,始终里面无乜贵价食材,主要都系甜蛋、蟹柳、青瓜、酸瓜、腐皮⋯⋯不过最繄要系长辈食得开心!另外仲叫咗「经典寿司盛」,最近做紧优惠,折咗之后只需要$164,抵食好多!我食咗带子、大虾同蚌,三款都好食!带子大大件,啖啖肉,好鲜甜,好满足啊!大虾都好,肉质弹牙有黏性,好有鲜味。蚌都唔错,新鲜爽口。想试多几款,可惜僧多粥少,好快俾人清晒。整体来讲,今次嘅经验十分正面,会继续帮衬

!大虾都好
,肉质弹牙有黏性,好有鲜味
。蚌都唔错,新鲜爽口。想试多几款,可惜僧多粥少
,好快俾人清晒。

整体来讲,今次嘅经验十分正面,会继续帮衬
2022-01-29
外卖自取