今晚同老公返家乡食意大利菜,原来大埔官立中学改装变成左大埔艺术中心,而我地今晚就book左枱在这里的Pentola 撑枱脚😊。点左个二人套餐,有餐汤,三款前菜中,最特别就是白鳗鱼茄子蓉多士, Alex仲好斯文咁用刀切🤣,有Parma Ham,如果配埋芝士就一流😏,我最爱既多春鱼,每人分得一条唔系几够喉啰!😂主菜当然要简新鲜波士顿龙虾意粉啦!写明新鲜㖞!唔系唔简呀!😏 意粉仲要系手工意粉添!可能是手工新鲜制作,意粉既小麦味比较重,比平常吃的更有口感。另一个主菜就简左炭烧安格斯封门柳配薯条,牛柳熟成度完全岩晒我地口味,肉质柔软牛味浓,粗身薯条,新鲜炸上,非常脆口😋。普普通通既可乐都出冰杯,看得出店家对食物既要求😏食过Tiramisu后,再来杯cocktail sweet dream🍸,简直无得弹呀!😊

有Parma Ham,如果配埋芝士就一流😏,
我最爱既多春鱼,每人分得一条唔系几够喉啰!😂

普普通通既可乐都出冰杯,看得出店家对食物既要求😏

新鲜波士顿龙虾意粉
炭烧安格斯封门柳配薯条