2019-07-03
食乌冬?其实选择都好多架,但系本人就比较偏向钟意食新鲜嘅乌冬,新鲜嘅乌冬,即刻就已经谂起甘味,同朋友专程嚟到元朗呢度食,虽然远就系远咗啲,但系真系一啲都唔后悔呀。我就叫咗个吉列炸猪扒乌冬,新鲜乌冬果然系唔同啲,入口好烟银,而且唔会一咬就断,但牙有口感,吉列猪扒炸至金黄食,脆卜卜,好新鲜,而且猪扒够晒口,粉唔会太多,而且已经切好上枱,食落够晒方便啦。番茄汤乌冬,仲配有鸡扒,蕃茄汤味浓,而且酸酸甜甜好开胃,鸡扒烧起,而且保留左肉汁嘅鲜味,食落美味,果然够晒窝心啦。三文鱼子寿司,系我嘅最爱,三文鱼子份量好多,而且入口徐博博,喺口内散发于油嘅香味,渗透口中每一个细胞,至于芥末八爪鱼军舰,鱿鱼新鲜,而且Wasabi嘅味道都几重,果然够晒刺激啊。寿司方面,唔会太细件,而且饭好扎实,唔会一夹就散,鱼生新鲜,尤其系凡立贝,入口鲜甜软滑令人一试难忘呀