2017-03-27 1549 浏览
上星期变冻,好想打边炉,又想食海鲜,所以就系OpenRice search下有咩海鲜火锅好食,俾我揾到呢间系男朋友公司附近!见佢新推出左个火焰海鲜火锅,有龙虾就好想食,所以就book咗前日去试下!先上左个龙虾锅,我见无汤系入面但店员已经开左火。我心谂:咁咪好快㶶?原来系店员要先炒两炒后,再攞左啲酒同火抢系上面点火!哇, 火光熊熊,即刻拍片!然后火熄左后,店员琴返个盖走左。咁我地就等食啦,点知店员拎左壶好似橙汁既野,放左系台面,我就即刻同佢讲,「我地无叫到野饮」点知原来系龙虾汤底黎!即刻糯左!劲尴尬。汤滚左后,我地第一时间捞啲龙虾黎食,而且仲有好大只蚬、青口,同埋洋葱、南瓜和番茄!可想而知呢个汤底有几鲜甜啦!我平时打边炉好少饮汤,但呢个真系唔饮下对唔住自己既银包!因个火锅都好多料,所以我地叫左虾滑和四季牛皇拼盘。另外我地仲叫左腊味芋头煲仔饭!虾滑几新鲜 好味四季牛皇拼盘摆得好靓,入面既安格斯牛小排同纽西兰雪花肥牛好正,新鲜有浓厚牛味!我同男友都好钟意食煲仔饭,所以叫左2人份既。原本以为细细兜,点知份量好多,应该足3-4人食,因为我同男朋友各人都食左2碗!腊肠同芋头好夹,好岩我地胃口,所以
虾滑几新鲜 好味
我同男友都好钟意食煲仔饭,所以叫左2人份既。原本以为细细兜,点知份量好多,应该足3-4人食,因为我同男朋友各人都食左2碗!腊肠同芋头好夹,好岩我地胃口,所以我同男朋友食晒!
最后叫左一个椰青一椰皇,两个都好清甜好好饮,椰青饮晒仲可以挖埋啲椰肉食!呢餐好满足!
2017-03-16