2015-10-16
想试大排档火喉好耐,呢次终于约埋几个酒肉行家嚟试吓就喺公司附近嘅明记。之前听朋友讲过可以事先嚟同老细倾吓想食啲咩,所以提早两日过嚟订枱(星期五晚饭梗系订枱稳阵啲)。好彩早两日嚟,因为想食好嘢真系要俾时间老细安排。好喇……费话少讲……去相!老细介绍呢倒出名新鲜肉排做嘅镇江骨。概然标榜新鲜肉排,当然要酱汁分开上。结果大家斋食炸鲜肉排都以经觉得好好味,剩翻成碗酱汁冇点郁过。跟着上嘅系海虎班两食。都系之前叫老细安排嘅。游水海班系明记煮功之下可谓不枉此生!只鸡都系叫老细预留嘅新鲜鸡。果然食鸡有鸡味!凉瓜系我嘅至爱。老细话咸蛋黄炒,我话唔好哂咗啲蛋白。结果.....梗系好食喇!我个一直都认为只要食材新鲜,其实点煮都好食。今次遇到明记可以话锦上添花!有机会一定再嚟同老细交流交流饮食心得 !
老细介绍呢倒出名新鲜肉排做嘅镇江骨。概然标榜新鲜肉排,当然要酱汁分开上。结果大家斋食炸鲜肉排都以经觉得好好味,剩翻成碗酱汁冇点郁过。 跟着上嘅系海虎班两食。都系之前叫老细安排嘅。游水海班系明记煮功之下可谓不枉此生! 只鸡都系叫老细预留嘅新鲜鸡。果然食鸡有鸡味! 凉瓜系我嘅至爱。老细话咸蛋黄炒,我话唔好哂咗啲蛋白。结果.....梗系好食喇! 我个一直都认为只要食材新鲜,其实点煮都好食。今次遇到明记可以话锦上添花!有机会一定再嚟同老细交流交流饮食心得 !