今次嚟到湾仔呢个有日本昭和怀旧装修风格嘅Cafe。Cafe座位非常阔落,有种休闲舒适享受食物嘅感觉。今次试咗三样嘢 - 和牛牛肉汉堡扒蛋包饭,抹茶酱蝴蝶酥,抹茶蒙布朗个蛋包饭系有一种好特别嘅牛肉烧汁铺上面,啲饭亦都同其他普通蛋包饭唔同,系有特别烹调过,有啲香浓肉汁味。个汉堡扒煎得好香,但系比起我想像中冇咁juicy, 同埋个size真系有啲细🫣反而系个蛋包饭汁系比较惊喜,唔系普通一间店舖揾到嘅味,同埋里面都有啲牛肉,𠮶啲牛肉就有浓郁嘅肉香。不过整体嚟讲呢一个饭我觉得系有少少overpriced另外我哋就试咗两个甜品,两个甜品都非常出色。试左佢其中一个王牌抹茶酱蝴蝶酥,蝴蝶酥非常松脆,个抹茶酱亦都有我钟意嘅少少抹茶苦涩味。不过个人就觉得个蝴蝶酥可以唔使咁甜,咁个抹茶味会更加出。牛油嘅酥香都可以再出啲。试咗佢三样野里面最钟意就系食佢嘅抹茶蒙布朗,超级多抹茶cream , 非常浓味,唔会太甜,口感绵密。佢有浓郁嘅绿茶香味之余,又有奶香同埋顺滑嘅口感。同埋上面𠮶粒栗子系超级好食!食完佢个主菜本身都对呢个甜品嘅大小唔会有好大嘅期望,但系估唔到佢个份量都好充足,所以食完呢个甜品之后就好满足!Ove

Overall, 啲嘢食嘅摆盘都非常精致,好有日本咖啡馆嘅感觉,好衬佢个咖啡馆装修。

Remarks: 佢隔离仲有个寿喜烧区,我哋见到真系有个日本师傅喺个吧枱前面啲客人煮,个餐厅经理仲好好咁样问我哋去唔去睇吓😆我哋坐喺另一边都闻到有啲香味,下次都可以去试吓