2016-10-30
荣安,由细睇到佢大,亦由细食到佢大,不过近十年已冇乜帮衬,除咗一次唔舒服叫咗碗外卖油面(加鱼蛋、豆腐、肠仔、鸡蛋、狮子狗鱼蛋)返屋企送药外,细妹今年会间中买兜净𩠌俾我,好似今日咁~鱼蛋、豆腐、鸡蛋、虾卷。细个最喜欢食佢嘅鱼蛋同鸡翼!鱼蛋口感实净,鸡翼色泽吸引,两款同样入味!尤其鸡翼,咸中带甜,你会连皮食得一干二净!而佢另一吸引长长人龙嘅原因系因为佢嘅汁!我唔钟意食辣都觉得佢啲汁正!钟意食辣嘅就更加觉得佢啲咖喱辣汁超正!我都试过,又鲜味又够辣,好难抗拒!不过好明显系陈年老汁所以咁入味!店舖格局至今一直冇变过,老中两代老板娘同伙计依旧冷淡唔多笑容,卫生环境更加唔好奢望太多,所以由细到大我同屋企人大多买外卖,宁愿俾贵$1,因为实在坐唔落去!时至今日,所有食品价钱均已涨价,但食物质素明显退步!细妹买过三次肠仔(鸡肉肠)俾我,两次条肠都浸到变咗灰白色!又淡又霉又冇味!好明显系冇人买、烚完又烚、浸咗喺水中超过一日,最后益我!吓到我叫细妹以后千万唔好再叫,$5/$6一条灰肠,感觉真系可以贵到吓死人!难食到吓死人!鱼蛋味道同细个食嘅一样,冇变,口感依然实净!豆腐就普普通通,都系白烚加汁,我要自己点甜酱
鱼蛋味道同细个食嘅一样,冇变,口感依然实净!豆腐就普普通通,都系白烚加汁,我要自己点甜酱!虾卷同鸡蛋就出现间中味道唔均匀、一啖咸一啖淡嘅情况!简单讲,卅几蚊四款𩠌,唔系细妹买俾我,我一定唔会买!宁愿走去帮衬四坡坊(德华公园附近)间粥舖食碗粥加炒面(红豆沙或绿豆沙)或麦当劳!