之前嚟食嘅时候已经觉得呢到唔错,环境靓得嚟仲系抹茶控必到✨最近秋意渐浓,即刻谂起红叶,所以黎encore佢地嘅抹茶🍵😚除咗户外位置有红叶做装饰,餐厅入面仲有榻榻米座位,成个感觉都好日本🍁牛肉寿喜烧定食$138 呢款定食性价比最高!牛肉量多,而且口感滑溜。寿喜烧有齐温泉蛋、豆腐、野菜、野菌等等,汤底入味。另配日本珍珠米同渍物,整体味道都不错🧡对比上次黎亦都keep到水准🍁照烧三文鱼定食$138三文鱼size约半只手掌咁大,味道偏向似酱油味,煎得几靓,唔会干身🍁镰仓红叶茶屋抹茶白玉$52睇相见佢几吸引,又cutie,卖相好啱打卡📸加埋榻榻米坐位,有啲觉得自己去咗日本嘅和菓子店。白玉口感软糯,需红豆同抹茶酱一齐食~另外会配半杯仔刷过嘅抹茶,带少少绵密泡沫,还原和风味道🍁自选特制芭菲$75可以自选三款配料,我就拣咗白玉、士多啤梨同朱古力酱,另配一球抹茶雪糕球。软雪糕可以拣扭纹或者单一款味道,季节限定系哈蜜瓜味,味道几突出。除咗呢啲配料,入面仲有粟米片、忌廉、透明果冻同埋铜锣烧片,材料丰富,食到一层层唔同嘅口感🍁冻/热抹茶拿铁+$25推荐黎呢度一定要叫抹茶,热饮味道更加浓厚😋

🍁牛肉寿喜烧定食$138

🍁镰仓红叶茶屋抹茶白玉$52

🍁自选特制芭菲$75

自选特制芭菲

🍁冻/热抹茶拿铁+$25
推荐黎呢度一定要叫抹茶,热饮味道更加浓厚😋

抹茶拿铁
牛肉寿喜烧定食