2019-11-07 1584 浏览
呢间日本餐厅真系由日本人打理,企reception嘅老细系日本人,而且佢仲识讲小小广东话,好鬼犀利架👍🏻原来餐厅嘅lunch都好full,我排左一阵,终于等到位啦😊炒羊肉配北海度出名嘅成吉思汗酱汁+味噌汤+日式煮浸茄子+薯仔沙律原来成吉思汗酱汁嘅味道都几特别,辣辣地咁配埋有少少膻味嘅羊肉又真系好夹架㖞😲而且仲有芽菜同九菜一齐炒,纵使点个肉食嘅lunch set都可以食到一定份量嘅蔬菜,真系非常好👍🏻烧汁豚丼+味噌汤+日本温泉蛋+高菜豆腐北海道”带広”特制嘅烧汁,如果味道膈平时嘅烧汁比,餐厅嘅比较偏甜,但配豚肉同食就刚刚好,相信大人细路应该都会钟意。当中除左豚肉,仲有椰菜,令口感变得清爽,加左大葱就吊起左个香味

炒羊肉

烧汁豚丼+味噌汤+日本温泉蛋+高菜豆腐