2015-06-10
日式放题餐厅开到成行成市,但我从来未去过,好大乡里呀! 有人请,lue饭应啦!餐厅开在楼上,枱与枱之间排得好密,幸好每个坐位不太窄,出入也方便。平日也客满,好彩早嚟。加$18清酒任饮。 一叠叠点菜纸,清清楚楚,任拣任食。饮品我拣咗绿茶和忌廉鲜奶,现成饮品,不过几好味,啱饮。忌廉沟鲜奶好似是上一代饮品㖞,潮流兴怀旧。 外表平平无奇的炒杂菜,份量好多,出奇的好味,唔知有乜秘方。 反而金菇牛肉卷就一般,牛肉味道也不错。田园沙律很清新爽口,食完仲开胃。 裙边带子就一般,都几爽。盐烧鸡翼好香,好热。 盐烧大虾,脆到连壳都食埋,不过大只番啲好㖞。 最搅笑系超迷你蕃薯,上枱唔知系乜,以为上错。两粒串埋一齐。又大乡里啦!我未见过咁细只蕃薯,唔知边度有得卖。唔知系咪细嘅原因,蕃薯特别甜。Encore咗。 火灸海鳗和火灸组长虾,很香鳗鱼酱带甜。 叫咗义烧拉面,唔记得大特写大大嚿的厚切义烧添,拉面有点像意粉,饱肚,仲有好多紫菜。 仲食咗碗好好味的蟹粥,又唔记得影相,蟹粥好多材料,好多蟹羔。 天妇罗通常食虾实无衰,大虾天妇罗,无拣错,不过如果只虾大只啲就更好。哗!哗!哗!有惊喜
餐厅开在楼上,枱与枱之间排得好密,幸好每个坐位不太窄,出入也方便。平日也客满,好彩早嚟。 加$18清酒任饮。 一叠叠点菜纸,清清楚楚,任拣任食。 饮品我拣咗绿茶和忌廉鲜奶,现成饮品,不过几好味,啱饮。忌廉沟鲜奶好似是上一代饮品㖞,潮流兴怀旧。 外表平平无奇的炒杂菜,份量好多,出奇的好味,唔知有乜秘方。
反而金菇牛肉卷就一般,牛肉味道也不错。 田园沙律很清新爽口,食完仲开胃。
裙边带子就一般,都几爽。
盐烧鸡翼好香,好热。
盐烧大虾,脆到连壳都食埋,不过大只番啲好㖞。
哗!哗!哗!有惊喜!黄金蝴蝶虾,好好好味,一定要叫,香脆热辣辣!!! 蟹棒天妇罗是蟹柳,无乜特别,不过我种意呀嘛。
吓?第一次见香蕉天妇罗,又睇睇系乜东东先,每件约是半只蕉,哈哈,又几好食㖞,甜中带酸,如果只蕉生啲就爽啲。 烧菠萝又系第一次食,大大件,不太酸,好好味。 食净两只鱼生才记起影相。
带子是横切的,细细片,几好味,新鲜。
但也不及组长虾,好甜。超正。 甜品本来想食四方果啫喱,不过卖哂,改了朱古力雪条都几好,唔会太甜。
题外话/补充资料:
好像大约200 大元一位,下次叫多啲人,齐齐摸住酒杯底吹水。
仲有冇影相的炸蚝非常好味,推!!!