2022-10-06
🎀 限定二人前(汤*2,饮品*2,咖喱饭,日本米饭,小菜*2)($178)✨ 汤 — 法式龙虾浓汤(Upgrade +$10)店舖主打菜品之一,超浓郁,配上大量粒粒小龙虾,非常不错 😋。✨ 汤 — 意大利产蕃茄蔬菜浓汤(配温泉蛋)蔬菜量好多,饮落啖啖料 😆,配搭埋温泉蛋更丰富,汤微甜少酸。✨ 咖喱饭 — 和风番茄鸡肉咖喱饭微微嘅辣味配上酸酸甜甜嘅蕃茄汁,鸡肉同埋炸莲藕片份量适中,饭系用田牧越光米,整体ok。✨ 小菜 — 五彩野菜浓豆腐拌扬豆腐、菠菜、红萝卜、蒟蒻切成条状加上菇,虽然系小菜但系都唔马虎,加上麻油简简单单嘅配搭都唔错。✨ 小菜 — 番茄菠菜芝士鸡肉卷好 似真系叫咗好多番茄味嘅菜品 🙈,鸡肉卷几扎实,芝士同菠菜嘅比例略嫌较少,如果加多啲就好 😝。✨ 饮品 — 日本绿茶✨ 饮品 — 乌龙茶·源自日本概念嘅轻食品牌,最初只系做外卖为主,近期仲开埋有堂食嘅分店,店员态度亦十分友善。店舖全店用木装修,非常柔和。几钟意一碗汤一个主食简简单单嘅Concept,食完亦唔会好滞嘅感觉。除咗旺角店外,系中环、尖沙咀、铜锣湾同观塘都有分店。🧾 需加一服务费💰 $207❤️ Follow @852f
✨ 汤 — 法式龙虾浓汤(Upgrade +$10)
✨ 汤 — 意大利产蕃茄蔬菜浓汤(配温泉蛋)
✨ 咖喱饭 — 和风番茄鸡肉咖喱饭
✨ 小菜 — 五彩野菜浓豆腐拌
✨ 小菜 — 番茄菠菜芝士鸡肉卷
✨ 饮品 — 日本绿茶
✨ 饮品 — 乌龙茶
🧾 需加一服务费
💰 $207
❤️ Follow @852foodietraveller ✨