2020-10-28
除咗素年之外,另一间令我一食再食嘅素食Cafe就系「Mums 日常料理」。佢同其他素食店嘅分别✨,就系佢冇新式素肉,仿肉嘅菜式,反而好多都系用蔬菜同豆制品互相配搭🍅🍆,加埋调味拼出清新又舒服嘅自然素日常料理,真系「用蔬菜配搭煮出美味」﹗呢点我超级钟意同欣赏☺️﹗------------------------价钱:14款小碟/ 3项 $ 100 / 4项 $125套餐包正气黄姜饭 / 五榖杂炊饭+ 面豉汤 +麦茶------------------------萝卜冬菇关东煮呢个选择相信男女都啱食﹗萝卜同冬菇都几入味,明显冇味精味,唔会好咸,口味都系偏清,但食得舒服😉------------------------南瓜薯饼:(个人推介﹗🌟)每次食都系热上炸好,食落口唔油淋淋,松脆唔厚粉,南瓜次次都好甜,加埋沙律酱好开胃😋。------------------------高野豆腐配胡麻蒟蒻( 比较清淡、普通)唔系唔好食,但真系比较清,本身以为胡麻系冻沙律酱,点知系热( 近似点肠粉个种麻酱),相对个味冇咁香,而且豆腐吸唔到好多胡麻味。不过豆腐嘅豆味几出,质感都比较实正,(唔系食开个种滑豆腐)
价钱:14款小碟/ 3项 $ 100 / 4项 $125
套餐包正气黄姜饭 / 五榖杂炊饭+ 面豉汤 +麦茶
萝卜冬菇关东煮
------------------------
南瓜薯饼:(个人推介﹗🌟)
------------------------
高野豆腐配胡麻蒟蒻( 比较清淡、普通)
五榖杂炊饭
健康之选﹗眉豆同红腰豆煮得啱啱好,唔会起渣,而且仲有咸味调一调味,估唔到送饭食都唔错😍,有营养得嚟又健康﹗
推荐:🌕🌕🌕🌕🌕🌟
性价比:🌕🌕🌕🌕🌑