2018-11-07
平时放工最喜欢去行街,日式超市最开心系可以行行下买嘢食,食完再买过假日嚟又太多人,所以平日收工嚟最好。哩间百货公司刚装修完,环境都好新。就系超市既边边有个用餐AREA, 有一间拉面店同哩间....有串烧有饭既新食店用餐范围好有限,店外既有椅位置都满了,我同男朋友仔企系立食区食。先点餐付款,都等咗15分钟先有食物,相信都系即叫即做。近年喜欢有杂乱FEEL既菜饼,除咗一定有蔬菜,仲可以配好多唔同类既料,哩到就有海鲜界既代表~尤鱼同虾菜饼大大块,盖过八成既饭面,有豆、萝卜、洋葱等,炸得好脆口,粉层刚刚好,做到脆而不粉饭系日本米,粒粒分明又清甜,难怪日本人咁钟意食丼。免治鸡肉丼卖相争D,但肉丸食落好香甜,鸡肉味清,调味中应该有酱油味既甜,配菜既菇都好香甜,哩个饭都抵赞。另一个食哩间既原因系睇咗某杂志POST哩到既串烧,系值得一试既。鸡串中既京葱好香甜 (又用"香甜"我都唔想,但真系唔知仲有咩更好更贴切既词语)鸡翼烧得微微焦㶶,好惹味,今日的晚餐好完满,我会再返嚟试烧鸡丼架!
假日嚟又太多人,所以平日收工嚟最好。
哩间百货公司刚装修完,环境都好新。
先点餐付款,都等咗15分钟先有食物,相信都系即叫即做。
饭系日本米,粒粒分明又清甜,难怪日本人咁钟意食丼。