2022-12-21
「古今二」依个名经常系网上见到,今日黎到荃湾又见到依间野,唔知食乜好,横掂未食过就入去试下啦!♥️前菜:龙卷风沙津见个个都介绍龙卷风沙津,我又跟风试下!沙律份量相当大兜,入边除左有沙律菜、仲有海量蟹柳、蟹籽,足够2-3人食。沙律配上店家自调配的酱汁,甜甜辣辣好开胃。♥️杂锦天妇罗值得一赞既系,炸粉靓,炸物薄薄脆脆,点到即止;炸虾入口有口感,配上店家的萝卜蓉天妇罗酱汁,超好味呀!♥️烈火红唇Fusion寿司,上层系士多啤梨片配上店家酱汁,下层系炸牛肉配芝士,食落口感实在,好咬口,两者都几夹!味道酸酸甜甜,的确几吸引。♥️火山依个应该系全晚的重点!内有带子、南瓜、牛油果、蟹柳,再配上店家的食用酒精燃烧,口感爽口,综合几款食材寿司的味道份外清新,食到停唔到口,CP值极高!
♥️前菜:龙卷风沙津
♥️杂锦天妇罗