2024-05-09 240 浏览
上次听朋友讲荃湾有间非常唔错嘅日式居酒屋,今次终于可以黎见识下啦。入到去已经满满居酒屋情怀啦。我地点左辛味噌牛筋肉锅,呢个汤底香辣醇厚,牛筋肉煮得软烂入味,每一口都充满浓郁嘅牛肉香味同辛辣喷鼻嘅噌汁。锅底入面仲有蔬菜同其他配料,令汤底更加丰富味美。刺身方面,佢地今转有季节限定日本直送原条鲂𫚒刺身。鱼肉鲜嫩,质感滑脆,鲜味十足。每一片刺身都保持住鱼肉嘅原汁原味,令人回味无穷。加上摆盘好精美,令人好享受呢!串炸沙锥鱼同串炸鹌鹑蛋都系炸得香脆美味。沙锥鱼外脆内嫩,每一口都带有淡淡嘅海鲜味道。鹌鹑蛋则炸得金黄酥脆,内里蛋黄嫩滑,非常开胃。烟熏芝士竹轮系一个独特嘅小食。竹轮烟熏得恰到好处,带有淡淡的烟熏香气,配上融化嘅芝士,味道浓郁香滑,绝对系一个令人惊艳嘅滋味。鸡脚筋同串炸三文亲子串都系居酒屋嘅经典小食。鸡脚筋炸得酥脆,入口咬下去有嚼劲,味道鲜美。三文亲子串嘅鲜味令人愉悦。饮品就点左青森苹果sawa。味道清甜爽口,配搭日式食物好夹呢~呢度有多款精致美味嘅小食同串烧,加上环境舒适,服务员态度亦好好,仲同我地倾计呀,好贯彻居酒屋嘅文化呢~

• 鲂𫚒