去荃湾打边炉一定非大鸿辉中心莫属啦,最近𠮶度新开咗间相马日式火锅喺21楼,梗系要去试下啦。一入到去已经仿如去咗日本咁,店员热情嘅款待,非常有礼貌,我哋坐低之后,店员好耐心咁介绍每款汤底同埋每款肉嘅选择。呢度都有好多款汤底,清汤、甜豉油、豚骨🐖、中华辣汤、蕃茄🍅、泡菜、牛乳🐄、山盛香菜锅、赤辣豚骨汤底、钟意食蚝就必点嘅广岛蚝土手锅、黑蒜豚骨汤底同埋日本福岗十大必吃美食-牛肠锅🐂。咁多款心思思,真系好难拣,不过唔紧要,呢度可以加钱嗌鸳鸯锅🥘,咁我哋拣咗个黑蒜豚骨汤底同埋好难得先食到嘅日本福岗牛肠锅。牛肉🐂选择方面有4款,价钱都有唔同,最普通嘅有美国进口牛肉,跟住系美国特选牛肉、美国顶级牛小排同埋特上澳洲和牛。我哋拣咗第三级别嘅美国顶级牛小排,仲有埋海鲜放题(蚝、虾🦐、带子)添。另外仲会包埋豚肉同鸡肉🐔,如果想升级食日本鹿儿岛顶级黑豚,加少少钱就食到。美国顶级牛小排好香牛味,雪花纹排列整齐,店员好细心比咗两款我地,一款肥啲,一款瘦啲,正呀!可以试晒两个口感。呢度嘅牛肠锅味道同之前喺福岗食嘅一样咁好味,难得难得。汤底带有少少微辣,非常醒胃,配料有大量韭菜、芽菜、干辣椒等, 味道有啲似胡椒猪肚汤

一入到去已经仿如去咗日本咁,店员热情嘅款待

鸡肉

豚肉

美国顶级牛小排

!可以试晒两个口感。

牛肠锅VS黑蒜豚骨汤底

,配料有大量韭菜、芽菜、干辣椒等, 味道有啲似胡椒猪肚汤嘅味。另一个汤底我哋拣咗平时比较少见嘅黑蒜豚骨汤底,豚骨汤底就试得多,黑蒜豚骨汤底就真系未试过,佢嘅黑蒜油味都重,味道好香好浓

海鲜放题

海鲜放题嘅蚝、带子同埋虾🦐,全部都好新鲜,啲蚝亦都够晒肥美

出面嘅自助吧仲有各式各种嘅蔬菜🌽🥒🥕、丸类🍢🍡。饮品嘅选择都唔少,除咗一般汽水之外,仲有啲比较特式嘅韩国罐装饮品。

MILK TOP雪糕

大家食完肉记得要留肚,因为仲有雪糕甜品添,呢度嘅雪糕全部都采用MILK TOP雪糕品牌🍨🍧,相当唔简单,仲有4只味选择,北海道牛奶🥛、芝麻、特浓朱古力同埋抹茶,有食开MILK TOP雪糕嘅朋友都应该知, MILK TOP系采用100%北海道出产之日高3.6牛乳🐄作为原材料,所以啲雪糕特别香滑,北海道牛奶味嘅奶味应该系最出,芝麻味同抹茶味都好浓嘅芝麻香同抹茶香,不过我至爱都系特浓朱古力🍫,微微dark chocolate嘅味道,再加上超多嘅朱古力碎,口感相当丰富,真系超好味

呢度除咗食物质素有保证之外,最impress真系佢哋嘅service,无得顶
,宜家除咗酒店之外,真系好少餐厅会有咁好嘅service,个个店员都笑面迎人,又好好礼貌,照顾周到,下次一定要再嚟帮衬呀
2019-01-24
$347.5 (晚餐)
鸡肉
豚肉