2023-05-24
之前一直都有留意依间咖啡店,开业不久曾经到访一次但当时的蛋糕款式不多,又不想纯粹为饮咖啡,所以就打算留返开业时间长啲先黎试。 今次系偶然嘅情况下喺附近经过,入去睇嘅时候发现蛋糕嘅款式多咗仲有我最爱嘅巴斯克蛋糕,就决定叫黎试吓。店舖其实主要以咖啡为主,有不少不同种类的咖啡品种。客人如有兴趣甚至可以自行选择咖啡豆再烘焙购买,啱晒一啲咖啡控今次就拣咗espresso macchiato ($35)同100%有机抹茶巴斯克蛋糕($48) 。首先系上左espresso macchiato, 个人拣咗fruity d嘅咖啡豆,espresso macchiato,即系系espresso上面再加一点奶,口味相对较苦。 出乎意料地依款咖啡豆同出面嘅fruity咖啡豆唔同,真系比较偏果香啲 。跟咖啡有一杯soda water🤔 蛋糕方面,100%有机抹茶巴斯克蛋糕本来以为会好苦,但意外地唔系太苦,食落去少少甘 蛋糕流心几劲,食落去好正