放工想食好野,谂起以前食过有间日式餐厅都唔错。所以,今次专登嚟黄大仙呢间“和气食堂”食dinner,一于减减压。首先,叫左个3款刺身,三文鱼,油金鱼,甜虾,件件刺身都好新鲜,完全保持到以往嘅品质。网烧美国牛扒,喺我第一次食,牛扒切薄身上面淋上特制酱汁,加埋蒜片和葱,好好味,又唔觉太腻。👍👍👍3色刺身丼一嚟就相当吸睛,上面d蟹子劲多,见到都大满足。白咖哩乌东,起初我仲以为送错左。无端端攞咁大碗白汁俾我做咩呢?点知内有干坤。底下系幼嫩嘅乌东配埋呢个白咖哩,就更滑口。而且,伴以炸鸡。讲真呢间白咖哩同我喺出面食个d系唔同,好特别。唔识形容,你地自己试下啦!宇治抹茶芭菲喺我每次都会叫嘅甜品。有抹茶雪糕,好多芋圆和丸子,下面仲有带甜红豆蓉。食埋呢个甜品,就画上完美句号。起初6点,以为无唛人,7点就坐满人。所以,记得早d嚟攞位呀!

3色刺身丼一嚟就相当吸睛,上面d蟹子劲多,见到都大满足。