南瀛水產

Nan Ei Sui San
Friday night 慰劳下自己辛苦工作做一个星期,同朋友黎食餐好少少嘅~想食日本野,又有一批冇试新野,所以就上网揾下有冇餐厅好,之后就拣左呢间试下。我地首先食左个软壳蟹沙律。比料唔辜寒,好多软壳蟹,每只基本上都有D肉食,唔会得皮,而且炸得好香。再食下菜均匀返D热气野啦😂 啲菜都新鲜,几好~刺身呀!!冇乜野好讲,净系想讲好新鲜好好食,唔会切到好薄亦唔会太厚,啱啱好,一流我地仲叫左另一个刺身黎试,系左口鱼黎,好新鲜好好食🤣见呢个卷个名几得意就嗌左黎试下。其实就系海胆同蟹肉,好好食入面包住系蟹肉,好多,出面饭唔会包得太多,比例好。上面D海胆好新鲜,一齐食口感超正,又好味~我地仲叫左另一个卷物同刺身。摆盘好靓 唔只睇得,仲食得~见到咁大旧海胆就好兴奋😂 好似未食过咁大条嘅海胆。平时行超市就睇多,但未试过买黎食。小编都好钟意食吞拿鱼蓉,又钟意食三文鱼子,呢个拼盘好啱食🤣黎个 close shot 比大家恨下先🤣小编好钟意食牛舌,叫左碟黎同朋友一齐食。几冧又唔会咬唔开,好香我地又嗌左D海鲜黎食,全部望落都好新鲜好吸引个炉就系枱面,侍应会帮我地整埋~呢个蟹膏好好食,唔太咸,味道够浓,虽然有少少

我地首先食左个软壳蟹沙律。
再食下菜均匀返D热气野啦😂 啲菜都新鲜,几好~
软壳蟹沙律

东瀛五点盛

我地仲叫左另一个刺身黎试,系左口鱼黎,好新鲜好好食🤣
平目刺身

见呢个卷个名几得意就嗌左黎试下。
其实就系海胆同蟹肉,好好食

入面包住系蟹肉,好多,出面饭唔会包得太多,比例好。
上面D海胆好新鲜,一齐食口感超正,又好味~
云丹蚧肉卷

我地仲叫左另一个卷物同刺身
摆盘好靓
 唔只睇得,仲食得~
小编都好钟意食吞拿鱼蓉,又钟意食三文鱼子,呢个拼盘好啱食🤣

黎个 close shot 比大家恨下先🤣
南瀛卷

小编好钟意食牛舌,叫左碟黎同朋友一齐食。
几冧又唔会咬唔开,好香

香蒜牛舌

我地又嗌左D海鲜黎食,全部望落都好新鲜好吸引

个炉就系枱面,侍应会帮我地整埋~

呢个蟹膏好好食,唔太咸,味道够浓,虽然有少少heavy但偶而放纵下都ok嘅🤣
蚧味噌甲罗烧

个饱鱼好弹牙好新鲜,烧得好香口,正!
活鲍鱼

第一次食咁大只蚝,好正好正好正!!小编好钟意食蚝,劲开心

好厚肉,好新鲜,劲满足!
牡蛎

我地最后叫左佢地个招牌甜品,上面系雪糕下面系沙冰咁,好清爽,正

南瀛沙冰雪糕

我地仲叫左几杯野饮~
软壳蟹沙律
东瀛五点盛