2024-08-23
东京银座Caligari首间海外分店开设左系中环娱乐行,作为日本美食指南「Tabelog」选为百名店之一,相信实力一定有返咁上下雪见芝士定番有巴马火腿、帕达诺芝士、温泉蛋、双色咖喱配日本米饭双色咖喱同时可以食到椰汁咖喱 & 特级香料咖喱,特级香料咖喱相比椰汁咖喱更浓,辣度系更加刺激,不过饭上面撒满芝士粉,再加埋块ham,真系好咸,咖喱味道亦都浓郁,重口味既朋友呢款岩晒秋叶原定番呢款咖喱配料特别多,有龙田扬炸鸡、芝士、鹌鹑蛋、薯角、芫 、茄子、双色咖喱配日本米饭讲到必试既龙田扬炸鸡肉质较榎,有点失望,配料实在太多,食量大既朋友呢款岩晒吉列猪扒配日本米饭 (椰汁咖喱)吉列猪扒炸得好出色,外脆肉嫩,一d油腻感都无,再伴以茄子同日本米饭,椰汁咖喱混合左鸡肉、猪肉以高温高压烹煮8-12小时,辣度较少同带有淡淡椰香,岩晒唔食得辣既朋友得奖咖喱🏆对我黎讲又未去到一试难忘既味境界,反而欣赏佢个吉列猪扒,多间餐厅多个选择,对中环返工既朋友系一件好事来的
雪见芝士定番
有巴马火腿、帕达诺芝士、温泉蛋、双色咖喱配日本米饭
秋叶原定番
吉列猪扒配日本米饭 (椰汁咖喱)