2022-10-30 624 浏览
📌 SUKIYA すき家 - 红磡黄埔天地时尚坊(第2期)地下G6B号舖🗓(30/10) 星期日 ⏰ 中午12点左右 💈特式:呢间由日本开嚟香港嘅牛肉饭专门店相信大家一d都唔陌生,唔经唔觉由第一间旺角店开业都而家已经3年,不过人潮当然无之前咁踊跃,亦见店舖会不定时推出新产品吸引顾客,但可能真系开耐左,我觉得质素比之前有明显下滑。🥩🍔🌭🌮🥗🥯🥘🍲🍝🍣🥟🍤🍱食物:餐厅而家系香港共有4间分店,我今次就去左黄埔分店,当时系星期日lunch时段,但竟然都完全唔洗等位,可以黄埔都真系唔少好野食,所以呢间牛肉饭已经唔太吸引了,但都等我同大家讲下味道先。温泉蛋蘑菇多蜜酱牛丼沙律套餐🥚🍄🐮🍚 - 呢个蘑菇多蜜酱牛丼我系第一次试,首先个蘑菇酱味有少少似KFC蘑菇饭个酱汁,但明显浓味d香d好食d,另外都仲食到少少松露嘅味道,但唔太多,牛肉方面就系佢地一贯嘅牛丼牛肉。☕️🍵🥤🧋🍺🍷🥃🍹🧉🍾🍶🥛饮品 - 饮品佢今期推介系红芋牛奶,不过问过职员话套餐唔可以加钱转呢个,要另外散叫,咁我个餐本身包左杯绿茶,所以就无试,不过我就觉得餐厅可以考虑下套餐可以加钱转佢地攞介嘅新饮品,咁灵活性会大d。🍽环境:餐
🗓(30/10) 星期日 ⏰ 中午12点左右

🥩🍔🌭🌮🥗🥯🥘🍲🍝🍣🥟🍤🍱

☕️🍵🥤🧋🍺🍷🥃🍹🧉🍾🍶🥛

🍽环境:餐厅环境都系近似日本店嘅装修,但坐位就比起日本少好多同迫得多了,卫生方面都ok的。

🤵🏻🤵🏻‍♀️🤵🏻‍♂️服务:职员服务态度都唔错,点餐到上餐中间都好快,唔需要等好耐,我谂大约5分钟左右已经上到餐。

💰💸价钱:一个牛丼餐只系卖$53,我就觉得价钱都合理,一d都唔算贵,份量亦都唔少。

🐲💬总结:我觉得呢间牛丼专门店点都比吉野家好食,但佢同自己3年前嘅质素比真系有下滑嘅趋势,希望餐厅自己都留意到并作出改善啦。

推荐指数:❤️❤️❤️🤍🤍
温泉蛋蘑菇多蜜酱牛丼沙律套餐