2022-05-13 314 浏览
Homebake 地址: 中环皇后大道中33-33A号万邦行地下B号舖====================中环有好多间面包店,与素高,如食牛角包出名架,酸种egg tart,cinnamonroll ,donut 等等。而多口味松软架loaf bread 打响名堂,一直都想试,今日去左买面包返屋企一个面饱大约二十元,toast 就around 40低温熟成toast 好正,口味又多花款。好松软一丝丝,就咁食已好满足又实在。芝麻抹茶个颜色抢眼,就系斋食都松软无比。我仲买左几款个装面包grill cheese toast ,见到成层芝士焗到微焦,我返屋企再加热,个芝士香即飘出,个toast 烘左口感更好。芝士肠仔包,高级版肠仔包,咸香惹味。rich chocolate muffin 伴咖啡一流。muffin 带牛油香。甜美架朱古力根本配乜都咁好食。总括来讲,面包值得一试。用上日本面粉,特别香同松软。
Homebake
地址: 中环皇后大道中33-33A号万邦行地下B号舖
====================

一个面饱大约二十元,toast 就around 40

我仲买左几款个装面包

芝士肠仔包,高级版肠仔包,咸香惹味。

总括来讲,面包值得一试。用上日本面粉,特别香同松软。