2024-10-12
日式料理,主打黑毛和牛丼/锅物定食。店内装修以大正时代风格为主,融合日式同西式嘅形式。➺ ➺ ➺ ➺ ➺ ➺ ➺ ➺ ➺ ➺ ➺ ➺ ➺ ➺ ➺ ➺ ➺ 🐃 [ 日本黑毛和牛𝐀𝟒赤身 - 丼定食 ]🥢 [ 𝐇𝐊$𝟏𝟔𝟖 (𝟏𝟐𝟎𝐆) | 𝐇𝐊$𝟏𝟗𝟖 (𝟏𝟒𝟎𝐆) | 𝐇𝐊$𝟐𝟐𝟖 (𝟏𝟔𝟎𝐆) ][ 配 时令前菜 | 野菜沙律 | 鲜嫩生蛋 | 野菜昆布汤 | 日本珍珠米饭 ]和牛三种份量选择,大食嘅宝宝可以直接叫大份。有3种享用方法,(1)唔加任何调味直接食,(2)配上配菜食,(3)传统形式配上蛋黄食肉质就更滑。肉质感觉7成熟,赤身有一定油脂,但唔会太过份。--🐃 [ 日本黑毛和牛 𝐀𝟒 肩脊肉 - 锅物定食 | 𝐇𝐊$𝟐𝟑𝟖 ][ 配 时令前菜 | 野菜沙律 | 鲜嫩生蛋 | 日本珍珠米饭 | 汤㡳(日式昆布柴鱼汤 / 关东风寿喜烧汤) ]A4肩脊肉 ,油脂分布平均,肉味几突出。关东风寿喜烧汤,配上油扬、豆腐、芋丝、蔬菜等,而甜度无传统嘅咁甜。
🐃 [ 日本黑毛和牛𝐀𝟒赤身 - 丼定食 ]