2024-01-07
出开土瓜湾做嘢,行到去启岸楼下,见到成条巷嘅布置都非常日式👘⛩️🎏🎐😍😍👍🏻行到去巷嘅差不多尽头,见到御来光茶社,竟然有老细最钟意嘅拿破仑!!🥰😍🍰佢话横掂食完午餐都落晒格,又有啲想食甜品~就一于试下啦😅!!🥰柠檬拿破仑都几松脆,配合酸酸甜甜嘅柠檬用口感好清新!🥰🍰我就试吓期间限定抹茶红豆芝士蛋糕,应该系店内比较受欢迎嘅,因为已经净返两件咋!果然无拣错,红豆嘅甜,配合抹茶嘅微涩,仲有芝士嘅香滑,真系好好味!颜色仲配搭得好靓!当然要试埋饮品啦~老细就叫咗黑糖珍珠鲜奶茶,用嘅系鲜奶,唔系奶精~黑糖珍珠口感唔错,烟烟靱靱~🥰奶同茶嘅口味好夹,又可以选择甜度~老细就好满意喇!我就叫咗御の鲜果茶🍹清新嘅水果配合浓香嘅茶味,食蛋糕饮佢就啱晒啦!!店主仲主动问我使唔使少甜…真系好细心🥰🥰👍🏻~我地坐响店内最入嘅地方,望住店内日系装饰,感觉自己就好似去咗日本一样~🥰🥰享受一个悠闲嘅下午茶😍