2017-01-09 453 浏览
油少旺区 要开一间有特色既小店其实难度都高 平靓正 不在话下 仲要有特色先吸引到客人入黎帮衬 实属困难其实一直以黎都对东南亚风味既食物有兴趣 一黎甜酸为主较开胃 二黎味道新鲜感大唔似中西餐咁普遍路过俗称韩国街既金巴利街 见到新开左间东南亚餐厅 竟然进驻韩国街?! 而且都唔少人食㖞 望下menu 主要系食面食同小吃 望落都几吸引行街行到肚饿叫多少少无问题丫整返个沙律试下间舖啲野新唔新鲜先田园沙律 $30真系估你唔到咁大碗 认真30蚊我平时食既应该得几啖就食晒但呢碗最少值50蚊既份量而且用既材料都好新鲜 起码够冻 有好好保存 再者佢既胡麻沙律酱相当重手 我钟意!炸鸡脾 $35我见隔离几枱都叫 所以心郁郁又试下睇下点解咁多人叫先!!一黎到见份量都唔少㖞 一只大码既炸脾 而且细心地系切好先上碟 方便进食咬落系好似台式酥鸡咁既口感 松脆非常但鸡肉仍然保持到幼嫩香滑 厨房技巧好好怪唔之得咁多客人都叫啦 我觉得好食过近期出名既某炸脾三少爷虾汤面 $90推介面食 主打其实系个汤底 用上鲜虾再配上汤同其他材料足材煮理三少爷入面有虾、猪腩肉、鱼片、鸡蛋、通菜同埋豆卜充满马来西亚风味 我真系连汤都饮埋 无味
油少旺区 要开一间有特色既小店其实难度都高

真系估你唔到咁大碗 认真30蚊我平时食既应该得几啖就食晒

但呢碗最少值50蚊既份量

炸鸡脾 $35

我见隔离几枱都叫 所以心郁郁又试下

睇下点解咁多人叫先!!

一黎到见份量都唔少㖞 一只大码既炸脾

三少爷虾汤面
三少爷虾汤面 $90

推介面食 主打其实系个汤底

用上鲜虾再配上汤同其他材料足材煮理

我真系连汤都饮埋 无味精之如仲要系鲜甜好味 有heart诚意爆分!!
虽然暂时无新鲜椰青 不过椰青水都搭够

食完浓味食物 饮返啖椰青水又真系咩都舒服晒!!
2016-12-29
田园沙律