餐厅: 火水爐冰室火鍋
资讯:

餐厅: 火水爐冰室火鍋
资讯:

好少火锅放题有高级手切牛任食,出边散叫一碟手切牛肉通常都要几百蚊碟,而火水炉冰室火锅 以家只需要$300-400就可以任食高级手切牛肉,好抵食,即刻约埋朋友去烚下烚下。餐厅装潢怀旧,有好多怀旧装饰,怀旧海报,设计有心思,充满港式怀旧风味,打卡一流。放题有三款套戏选择,我地拣了CEO套餐,套戏超级丰富,有鸡煲、餐前小食、火锅、任食高级手切牛,特色饮品,甜品任饮任食。餐前小食有炸烧卖、盐酥鸡、午餐肉,即点即炸,热辣辣,三款都炸到非常香口,炸到脆卜卜,而午餐肉系厚切,食落非常有咬口,另外盐酥鸡鸡肉嫩滑,咸脆香口,以3款小食,食到停唔到口,但之后仲有鸡煲,边炉,真系唔可以食太多,要忍忍口。招牌麻辣鸡煲有大、中、小、微辣,我地点了微辣,食唔到辣既朋友都食到,份量有半只鸡,鸡肉嫩滑,不算太多骨,除了鸡之外,入面仲有猪大肠、猪皮、豆卜,索晒鸡煲酱汁,非常惹味。招牌浓郁沙嗲汤锅+养生野菌汤锅有我地至爱的沙嗲汤底,沙嗲汤底做得非出色,味道非常浓郁,劲挂汁,唔会愈食愈淡,烚完唔驶点任何酱汁都已经有浓浓的沙嗲味。套餐有4款高质手切牛肉和一款西班牙黑毛猪肉,任点任食。高级手切牛肉我地点了牛切谷饲牛板腱和牛切极

餐前小食

招牌麻辣鸡煲

招牌浓郁沙嗲汤锅+养生野菌汤锅

套餐有4款高质手切牛肉和一款西班牙黑毛猪肉,任点任食。高级手切牛肉我地点了牛切谷饲牛板腱和牛切极上牛小排,两款质素肉质都相当高质,牛味浓郁,最钟意牛小排,肉质嫩滑。

除了牛肉之外,还有其他火锅配料,以到竟然有振兴牛丸,出面买一包得几十粒都好贵,以家竟然可以任食,另外水饺和云吞都大大粒,火锅配料质素都相当高质。

打完边炉热辣辣,最后食返碗冻冰冰的仙草芋圆糖水,真系透心凉。