2018-10-13
呢个星期日黎到旺角,一于试下呢间开业不久既Le Viet!上openrice见comment都唔错 。今日黎食午餐 ,周末都有lunch set㖞!比起正常餐牌平几蚊,仲有野饮。我地叫左海南鸡饭,生牛汤河,仲有系越南餐厅必叫既牛油鸡翼(散叫的)!最先黎系跟海南鸡饭既汤,味道够哂浓,唔会淡如水㖞,仲有大大旧冬瓜跟埋!海南鸡饭黎喇!鸡肉算㖞,味道好食,鸡油饭味道调得刚好又带少少姜味,岩岩好!鸡下面仲有好多椰菜,好食既海南鸡饭!牛肉汤河都好好食,因为朋友太肚饿,来不及影相就食左喇😅所以只系影左跟汤河黎既香叶同芽菜😂用小小玻璃瓶盛住出黎太别致喇😍!朋友话好好食嘅,汤底够浓,牛肉够鲜,可惜牛肉只得四片咁话。牛油鸡翼制作需时,食完个河粉就到喇!好油炸呀!上面铺住蒜蓉,食到少少牛油味既,算系唔错嘅牛油鸡翼!值得一试!总括来说,环境唔错,食物唔差,可能系楼上铺,就算星期日午餐时间都无咩人,易揾位👍🏻有下次既越南餐厅!