2023-09-28
无意间发现呢间系旺角中心附近嘅越南餐厅。装修非常新派,餐纸用左meme 图,幽默感十足。可能餐厅位处于旺角外围,同埋系商业大厦楼上舖所以比较少人去。不过我相信好嘢会留得住,希望多啲人去食。平时越南菜都不外乎捞檬,金边粉,炸春卷,串烧,炸鸡翼。呢一间fusion 越南菜,菜式好有新鲜感。小食种类多,饮品选择都好多。座位舒适。🌮脆米纸薄饼 $58卖相一流,好香口,薄饼有越南肠食落好似蜡肠咁,仲有红萝卜条。脆卜卜口感都好正。😍🌽越式惹味粟米条 $48呢度小食好似墨西哥小食,我都唔知越南都兴🤔 好钟意食,之前都系屋企试过整黎食🤤🐄招牌金边粉 $88劲足料,有牛肉片,牛肋条,牛筋,牛尾,油炸鬼。油炸鬼浸左汤好好味🤤🤤🍜炸猪肉春卷扎肉捞檬 $68有水准👍🏻🐓烤蒌叶鸡配青苹果条(半只) $90等得比较耐,但好嘢值得等待。烤鸡外皮好脆,鸡肉嫩滑。青苹果条非常开胃。☕️柚子云朵咖啡 $38喜欢咖啡嘅我见到咁特别嘅咖啡即刻叫嚟试试。卖相特别,味道都唔错,唔会太酸。🥤柑桔柠檬绿茶 $25呢个柠绿茶都好饮,个樽都好靓。总结,有惊喜,必定回头。下次会想试斑兰奶盖咖啡啤酒,听落都好特别。仲见好多人都有叫 shake
🌮脆米纸薄饼 $58
🌽越式惹味粟米条 $48
🐄招牌金边粉 $88
🍜炸猪肉春卷扎肉捞檬 $68
有水准👍🏻
🐓烤蒌叶鸡配青苹果条(半只) $90
☕️柚子云朵咖啡 $38
🥤柑桔柠檬绿茶 $25
呢个柠绿茶都好饮,个樽都好靓。
总结,有惊喜,必定回头。下次会想试斑兰奶盖咖啡啤酒,听落都好特别。仲见好多人都有叫 shake shake 鸡软骨,下次一定要叫。仲有咖啡骨都好想食,好耐冇食过。🤤🤤🤤🤤