2025-01-08
旺角天妇罗专门店「捌加廿陆」系咪34😂店名好特别,好奇之下入咗去食lunch,lunch set都有颇多选择,不过有D sold out。店内装修都好日本feel,墙身贴满海报,楼下坐bar 枱,可以睇住师傅炸天妇罗,楼上就系榻榻米,另一个小天地。🍤特盛海鲜天丼🍚$108黑虎虾🍤两只、哥拿鱼🐟、帆立贝、鱚鱼🐠、四季豆🫛、金菇,睇住师傅炸天妇罗饭,零舍吸引,新鲜热辣,炸衣薄薄一层,金黄酥脆。虎虾肉弹牙,鱼肉嫩滑,帆立贝有鲜味。天丼淋上特制酱汁,吧枱仲有其他调味料,柚子盐、七味粉、盐,增添风味。天丼附送面豉汤🫕、渍物、生果🍊。我仲追加咗芦笋、茄子🍆、牛肉饼🐮、半熟蛋🥚,散叫每件$8起,牛肉饼咬落似牛丸比较结实,我自己就最钟意半熟蛋,加D柚子盐送饭食😋。定食仲有面豉汤,味道普通,渍物一小件青瓜渍,生果系一小件橙。
「捌加廿陆」系咪34😂
🍤特盛海鲜天丼🍚$108