2023-04-26 159 浏览
有晚突然想食肉,谂起旺角呢间紫色门面的扒房,walk-in去好彩有枱,但都几多人,book枱较稳阵😬晚餐选择有饭/意粉、生酮主菜及铁板。我地拣左两款铁板牛,酱汁可选黑椒、蒜蓉、洋葱或红酒🔆特选肉眼扒$𝟙𝟟𝟠 店员会在上菜时提供餐巾挡住,然后帮忙倒酱汁。肉眼厚身质地软嫩多汁,掺杂脂肪,自己最钟意5成熟,肉质刚好又不会血淋淋🔆热溶芝士柳西兰牛柳$𝟙𝟡𝟠 牛柳相比起来牛味较浓,肉质就较结实无肥膏,不过都唔会韧。呢个系惟一配热溶芝士嘅餐,其他铁板餐要加$18先有,食到最后有点滞,特别系份牛柳本来份量都好多了。芝士以外都会再配多一种酱汁,但就唔会倒落去🐰佢地嘅铁板份量多绝对系无庸置疑,两份餐比较,我还是比较喜欢腍一点的肉眼😆 加$𝟚𝟝转套餐有餐包、汤及雪糕做甜品,非常满足
特选肉眼扒

🔆特选肉眼扒$𝟙𝟟𝟠