2023-09-19
又一间猫猫Cafe🐾系旺角最大嘅一间,有成30只猫猫有啲猫猫系待领养,每只都挂住个名牌同样免入场费同无限时,只设有最低消费呢间冇鞋套,不过要消毒双手餐厅主要食意粉、小食、沙律,亦有多款咖啡、茶、沙冰、牛奶饮品-▶️ 喵全日早餐 ($128)以为会有猫型吐司,可能冇入货?成个全日早餐好丰盛:炒蛋、菇、烟三文鱼、烤蕃茄、沙律菜、丹麦吐司炒蛋湿润,冇特别加盐,只落香草🌿香蛋味烟三文鱼两片,充满omega-3鱼油香味冬菇大粒,咬落juicy烤蕃茄就一般般,味道偏酸🫢香肠特别,外皮爽脆,用上猪肉🐷带有烟熏同香草味丹麦吐司本身有牛油香味 (似牛角包🥐),咬落酥脆,旁边有牛油但个人觉得唔使搽已经够香沙律菜配上适当份量嘅沙律酱🥗感觉健康 (连猫猫都偷食😆)▶️ 招牌蒜香蟹肉明太子阔条面 ($128)差唔多个个都叫呢款意粉面质做得几好👍🏻al dente阔条面特质系面积够大,可以黏住酱汁明太子酱好creamy,有几分似带鲜味嘅carbonara酱入面仲有唔少真蟹肉🦀唯一系浓味咗少少🤏🏻会漏啲旁边𠮶两个猫掌脚印真系好可爱😻▶️ Matcha latte (H: $48)面头洒上猫掌形状嘅抹茶粉🐾好打卡-able
有啲猫猫系待领养,每只都挂住个名牌
同样免入场费同无限时,只设有最低消费
呢间冇鞋套,不过要消毒双手
▶️ 喵全日早餐 ($128)
以为会有猫型吐司,可能冇入货?
炒蛋湿润,冇特别加盐,只落香草🌿香蛋味
烟三文鱼两片,充满omega-3鱼油香味
冬菇大粒,咬落juicy
烤蕃茄就一般般,味道偏酸🫢
香肠特别,外皮爽脆,用上猪肉🐷带有烟熏同香草味
沙律菜配上适当份量嘅沙律酱🥗感觉健康 (连猫猫都偷食😆)
▶️ 招牌蒜香蟹肉明太子阔条面 ($128)
差唔多个个都叫呢款意粉
面质做得几好👍🏻al dente
阔条面特质系面积够大,可以黏住酱汁
入面仲有唔少真蟹肉🦀
唯一系浓味咗少少🤏🏻会漏啲
旁边𠮶两个猫掌脚印真系好可爱😻
▶️ Matcha latte (H: $48)
面头洒上猫掌形状嘅抹茶粉🐾好打卡-able
搅匀之前可见有三层,两层抹茶粉夹住牛奶
抹茶味道显然浓厚🍵不过选用嘅抹茶粉本身偏甜,唔系一般甘苦嘅味道
食物款式唔算多,简简单单但味道唔错,唯一系分量偏细咗少少
钟意佢卖相摆盘得意,有猫掌装饰影相出嚟都靓啲🐾
内在以青青草原为题,有picnic同大自然嘅感觉🌱feel到啲猫猫好钟意
成间舖好大好空旷,我哋好好彩拣到窗口Tatami座位坐,望旺角街景之余又可以近距离同猫猫接触☺️
成个设计都好猫-friendly: 墙有窿可以俾猫猫捐过,有跑步机俾猫猫做运动,仲有唔少俾猫猫跳上跳落嘅位置
呢度啲猫猫系我起咁多间猫Cafe入边见过最活泼最亲人嘅🐈会主动走埋嚟坐喺你隔篱,有啲仲会坐上大髀,任影唔嬲
睇得出店主好锡佢哋,逐只喂食药同罐头,所以猫猫算干净,甩毛唔多
店主服务都好好,好有礼貌,亲力亲为💁🏻♀️好妈妈feel
价钱合理,大概$170/人,连加一,当Cafe 坐又可以玩猫猫🐈⬛
加上呢啲猫cafe好需要资金去维持🥹
压力大想减下压,黎玩猫猫都系一个选择!
(平日晏昼唔算太过多人,不过大家可以事前book定位)