2022-09-18
今次去咗旺角The forest嘅一间泰国菜🇹🇭环境好舒服楼底好高✨食物质素都好唔错😋杨枝甘露奶盖 $48哩个杨枝甘露好有层次🤩🤩入面仲有粒粒芒果🥭同埋会食到好香嘅椰浆香味🤤🤤而个奶盖就好浓好厚实!! 系一杯会饮到好满足嘅饮品!小编觉得哩个系必点😎😎泰式虎虾金边粉 $138哩个都几抵食!面头有两只大大嘅虎虾🦐🦐个金边粉酸酸甜甜好开胃 又唔会过甜/过酸 比例啱啱好👌惹味拼盘(小) $96我地叫咗细嘅拼盘 但份量都唔算少 啱晒咩都想试吓嘅人😚入面有鸡皮卷、酸肠、虾卷、鱼饼、鸡枣😋整体成个拼盘都好食🤤🤤特别系鸡皮卷 d鸡肉好嫩好多汁!泰式糕点拼盘 $68呢个拼盘分别有三款各两件糕点~ 班兰椰汁糕系热辣辣 烟烟银银咁, 另外两款系冻嘅 分别系椰汁西米糕同椰青糕 两个都好清新🍃好啱作为饭后甜品~
杨枝甘露奶盖 $48
泰式虎虾金边粉 $138