2022-11-02
今日lunch食左咁丰富既Omakase朋友话夜晚又想食日本菜,就拣左呢间银城广场既日本野,餐厅装修以原木为主调,主打各式的日式料理,食物选择亦多元化🌟火炙鲽鱼裙边海胆丼 ($168)晚市套餐有多款定食、丼饭、炒饭同锅物,我地今晚就拣左火炙鲽鱼裙边海胆丼,鲽鱼裙边系左口鱼最肥美既部位,炙烧过后逼出鱼油,口感甘香,海胆份量都几多,而且非常鲜甜,晚餐仲有沙律同饮品,沙律都好出色,系我最爱既蟹籽沙律,够哂开胃🌟刺身拼盘 ($98)另外可以用优惠价$98加购刺身拼盘,有甜虾、八爪鱼、三文鱼,每款各两件,三文鱼够肥美超好食,八爪鱼口感弹牙有嚼劲,甜虾大只又够新鲜,性价比都几高🌟墨鱼寿司 ($20) & 左口鱼寿司 ($30)另外叫左几款单点寿司,我就拣左墨鱼寿司同左口鱼寿司,两款都好好食🌟牛油果软壳蟹卷 ($138)特色卷物就叫左牛油果软壳蟹卷,牛油果够熟食落好creamy,配埋炸过既软壳蟹好夹
🌟火炙鲽鱼裙边海胆丼 ($168)
🌟刺身拼盘 ($98)
🌟墨鱼寿司 ($20) & 左口鱼寿司 ($30)
🌟牛油果软壳蟹卷 ($138)